Tours of Tuscany

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Join this small group tour and immerse yourself in the current of sensation for a week of food, wine and culture in Tuscany.

Tuesday, April 8, 2008

Viale Canova



Lorenzo Spezzamonte and Massimo Bortolazzo have brought authentic Italian cuisine all the way from Venice to Brisbane, Australia.

Arriving in 2002 Lorenzo and Massimo have together created a unique fine dining experience. Some of you may have had the pleasure of tasting Lorenzo's fresh pasta, made every day.
"Viale Canova" is set to score full marks, not only for the food, but also for the friendly service and special atmosphere. The candlelit restaurant has an intimate and homely feel, similar to a family dining room, with beautiful artwork on its walls supplied by Oriel Gallery.




Soft music plays in the background. There may be a harpist, there may be a Carnivale, a fashion show or a masked evening - you never know what will happen next, but keep in touch to find out what special events are taking place.

This small Italian Restaurant, tucked away on Sandgate Road in Clayfield, is a gorgeous feast for all the senses. Opening just more than two years ago by two Italians hailing from a little town called Borso del Grappa, Viale Canova has quickly established a name for itself among gourmands and food critics. The atmosphere in the restaurant is extravagant yet homely, with tasteful works of art gracing the walls, soft candlelight and chandeliers. The service is
exceptionally friendly without being stifling.

The creations in the kitchen are care of chef Lorenzo, who uses his extensive experience in the fine food arena to create traditional Italian dishes using quality Australian produce. Bread to start is mandatory and exquisite – nothing beats a freshly baked loaf, especially when it is topped with moist bocconcini, tomato and oregano. Next the sliced baked rabbit topped with truffle sauce is robust and delicious, while the homemade fettuccine with Moreton
Bay bugs and Italian porcini mushrooms in a white wine sauce completes the meal. Lorenzo is famed for his selection of risottos and pastas, but the menu also boasts a variety of meat and fish dishes.

Headed by chef Lorenzo Spezzamonte, the food is rich and authentic, with only the freshest of ingredients used and everything prepared on site that day. The service is also authentically Italian, with business partner Massimo Bortolazzo, who hails from the north of Italy, in charge of the front of house.

The restaurant is divided into two. Inside, the look is classical with pale floor tiles, white and red walls, high-backed wooden chairs and plenty of modern art. A small courtyard out the back offers candlelit, white-clothed tables with elegant wrought-iron chairs.

Viale Canova, 4/828 Sandgate Rd, Clayfield, ph: 3256 1901.
http://www.vialecanova.com/




Lorenzo Spezzamonte e Massimo Bortollazzo hanno portato l'autentica cucina italiana da Venezia a Brisbane, Australia.

Arrivati nel 2002 Lorenzo e Massimo hanno creato assieme un' unica delicata esperienza di cena. Alcuni di voi potrebbe aver avuto il piacere di asssaggiare la fresca pasta fatta ogni giorno da Massimo."Viale Canova" è fatto appositamente per far incetta di voti, non solo per il cibo ma anche per il servizio amichevole e l'atmosfera speciale. La candlelit del ristorante ha un aria amichevole e di casa, simile alla sala da pranzo di una famiglia, con dei bei lavori d'arte al muro forniti dalla Oriel Gallery.

Il sottofondo musicale è costituito da musica soft. Ci potrebbe essere un arpista,un Carnivele, uno show alla moda o una serata in maschera - tu noi sai mai cosa accadrà dopo, ma tieniti informato e scopri quali speciali eventi avranno luogo.

Questo piccolo ristorante italiano, si trova in un posto isolato nella Sandgate Road a Clayfield, è una bellissima festa in tutti i sensi. aperto solo due anni fà da due acclamati italiani della piccola città di Borso di Grappa, Viale Canova si è velocemente fatto il suo nome tra i buongustai e i critici del cibo. L'atmofera del ristorante è bizzarra anche se tuttavia di casa, con lavori in arte che abbeliscono i muri davvero di buongusto, dolci lumi di candela e candeline. Il servizio è singolarmente amichevole ma senza essere soffocante.

Le pietanze sono opera dello chef Lorenzo, il quale usa la sua estesa esperienza nell'arena del buon cibo eper creare piatti tradizionali italiani usando la qualità dei prodotti australiani. Il pane con il quale si inzia deve essere assagiato per la sua squisitezza - niente batte una fresca pagnotta di pane, specialmente se accompagnata da deliziosi bocconcini, pomodoro e origano. dopo viene presentato un coniglio tagliato a fettine accompagnato da una salsa tartufata che è robusto e delizioso, mentre le fettucine fatte a mano con li Moreton Bay bugs e i funghi porcini accompagnate da un vino bianco completa il pasto. Lorenzo è famoso per la sua selezione di risotti e pastasciutte, ma il menù si basa anche su piatti composti da carne e pesce.

Fatto per mano da chef Lorenzo, il cibo è ricco ed autentico, fatto con solo la freschezza degli ingredienti usati e tutto è fatto lo stesso giorno in cui si desidera mangiare. anche il servizio è in puro stile italiano, con il socio d'affari Massimo Bortolazzo, che lanciato da nord Italia, si occupa della facciata.

Il ristorante è diviso in due parti. Dentro, lo stile è classico con il pavimento in colori tenui fatto in tegole, muri bianchi e rossi, accompagnato bene da sedie in legno e molta arte moderna. Un piccolo cortile sul retro offre candelit,tavoli ricoperti di bianco con eleganti sedie in ferro battuto.

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